måndag 22 februari 2010

Vilken cirkus!

Sådär, nu har jag stressat halvt ihjäl mig och sitter nu och pustar ut i soffan.

Trodde att frysen gått sönder, lampan bara glödde litegrann och den blev varm. Ringde elcentralen och reparatören skulle ringa upp.

Väntade....

Lagade mat till två trötta ungar. Spislampan gick sönder. Bytte den. Den nya lampan bara glödde litegrann. lamporna på spisen började blinka. Börjar ana oråd och ringer elbolaget. Han vill att jag går till huvudproppskåpet ute och kollar det. Går inte, barnen sitter och äter och jag kan inte lämna dem ensamma då, Jimmy jobbar. Och var i helskotta är nyckeln till det skåpet???? Den har jag aldrig sett, det hade inte Jimmy heller... Han får ringa igen om 20 minuter när jag förhoppningsvis fått upp skåpet.

Reparatören ringer och säger även han att jag måste kolla huvudsäkringarna ute och förklarade att man minsann visste redan för 50 år sedan att om lampor glöder så betyder det att man måste kolla huvudsäkringar. Ja, men det visste faktiskt inte jag...

Tur att man har pappa på samma område. Han kommer ner med nyckel och proppar. Men, propparna passar inte och jag har inte så stora hemma.

Telefonen slutar att fungera...

Klockan är fem i sex, elcentralen stänger kl sex och jag måste ha tag på proppar. Ringer dit från mobilen och hon säger att det troligen är slutsålt på coop men att de håller öppet tills jag hunnit dit. TACK! Pappa stannar hos barnen och jag stressar iväg.

Proppar bytta, egen nyckel inhandlad, barnen lagda. Lite kaosartad var det, men det löste sig!

Nyss ringde han från elbolaget. Han hade ringt en massa gånger, men telefonen slutade ju att funka ett tag.

Nu ska jag påbörja tavlorna jag lovat att rita.

2 kommentarer:

  1. Oj, ja vad det har hänt grejer! Vilket snipigt svar du fick av "gubben" också. Vad bra att din pappa kunde komma och hjälpa till och att allt löste sig!

    SvaraRadera
  2. Du kunde ha svarat att du minsann inte levde för 50 år sedan heller. ;)

    SvaraRadera