måndag 26 oktober 2009

Läser och grubblar...

Jäkla svininfluensa som bara ger mig en massa att grubbla över. Ska man vaccinera sig eller inte... Men framförallt, ska Alva ha vaccin... Vilma är för liten så hon får inte ta.

Läser och läser, men det är ju vinklat olika överallt... Ibland är det alldeles för svårt att vara vuxen och behöva ta en massa viktiga beslut...

8 kommentarer:

  1. Jag velar också fram och tillbaka hela tiden. Fick hem ett papper från skolan som vi skulle kryssa i ja eller nej om S ska få vaccinet. Vi tog ja.. men än har de inte fått det. Och man kan ju ändra sig. Jag vet inte alls hur vi ska göra.

    SvaraRadera
  2. Nej, det är svårt! Tar de den inte och blir riktigt sjuka känns det ju inte bra såklart... Tar de vaccinet och får någon skum biverkning ångrar man sig riktigt mycket. Svååårt!

    SvaraRadera
  3. Bvc ringde hit igår och sa att de har fått vaccinet och har en tid åt min dotter. Jag kunde få en tid idag, redan. Men det kändes så tätt inpå. Så på måndag fick hon tid. Bvc sköterskan sa även att de får ge vaccin till en vuxen också med barnet. Så jag ska också ta den på måndag. Undra när sonen får den genom skolan då. Har Bvc ringt er? Men de ringer väl sen när Alva har fyllt 3 år.

    SvaraRadera
  4. Ok. Förstår att det kändes tätt inpå, man vill ju gärna hinna förbereda barnet lite. Nej, de har inte ringt hit. Kanske gör det nästa vecka eller så när hon fyllt år.

    SvaraRadera
  5. När barnläkare går ut och säger att man inte ska vaccinera friska barn så får man sig en tankeställare. Jag har läst och grubblat, tittat på skräck videor på youtube, kollat upp biverkningar....ja, you name it. Blir inte klokare men som du säger så skulle man ju ångra sig bittert vilket val man än gjorde om det skulle gå åt skogen. Jag har helt enkelt litat på min magkänsla och bestämt att för vår del blir det ingen vaccination och jag hoppas för allt i världen att jag inte får ångra det. / Therese

    SvaraRadera
  6. Ja, det är det som skrämt mig, att vissa barnläkare rekommenderar att inte vaccinera... Jag måste grubbla några dagar till. Therese, ska ni vuxna ta vaccinet?

    SvaraRadera
  7. Vilken barnläkare har gjort det??? Rekommenderat att man inte ska ta det? Men barn från 0-5 år är ju en riskgrupp.
    För några år sedan (när jag väntade sonen 02) så var det ju massor med skriverier ang vaccinet mot röda hund odyl. Man kunde få autism av det stod det överallt. Då var det en del som lät bli och vaccinera sina barn. Nu har man inte hört nåt om det.
    Och som när man beslutade att inte vaccinera mot tbc, nu finns tbc här. Vaccinerar man sig inte kommer det ju hit en massa läskiga sjukdomar.

    SvaraRadera
  8. Jag tror att det var i Aftonbladet det stod om det och så såg jag ett klipp på svtplay. De menar att bara barn i riskgrupp ska ta, inte friska barn... Men så läser man någon annanstans att man ska vaccinera. Men barn under 3 år ska väl inte få ta alls om det inte är något säskilt med dem.

    SvaraRadera