onsdag 14 oktober 2009

Dåååligt samvete...

Alvas födelsedag närmar sig och vi har sagt att vi inte ska ordna något större kalas, förutom för de närmaste och om någon annan vill komma någon dag är de såklart hjärtligt välkomna. Men inte kalas för kompisar med inbjudningskort och allt...

Men... Nu förväntar Alva sig det av någon anledning. Hon berättade idag vilka barn på förskolan hon pratat med om att de kan få komma på hennes kalas och det var många det. Nästan alla tror jag... Skulle vara så kul att ordna ett riktigt kalas som hon vill ha det, men det finns inte ork just nu! Hur gör man egentligen, känns inte snällt att bara bjuda några från förskolan, men inte orkar jag ha hit allihop!? Det passar verkligen inte just nu när man sover som en kratta!

Hade först tänkt bjuda de som hängt med från förra avdelningen (och Melker såklart!), för dem leker hon ju med en hel del. Men så är det ju några nya kompisar som hon också leker mycket med, då kanske de blir ledsna. Vad svårt det ska vara då!

Jag får sova på saken!

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Simon fyller ju 7 år nu 29:e okt. Han ska ju såklart ha kompiskalas. Men han är ju några år äldre än Alva. Han fick ha sitt första kompiskalas (alltså kompisar från dagis... med inbjudningskort och grejor) när han fyllde 5 år. För det tyckte vi var lagom ålder. För då kan man ju lämna barnen ensamma. Alltså som förälder. När de fyller 3 år så är de ju så små så då stannar ju föräldrarna kvar. Barnet kanske är blygt och inte vågar stanna själv. Och vi sa att vi inte har lust och ha 10 föräldrar här.
    Så vid 5 år kom föräldrarna hit med barnen och åkte och kom tillbaka 2 h senare. Simons kompisar har också börjat vid 5 års ålder ungefär. Någon vid 4 år kanske.
    Tyra fyllde ju 4 år i maj, men hon hade inte sånt kalas. Men när hon blir 5 ska hon få bjuda sina kompisar.
    Så har vi gjort.

    SvaraRadera
  2. Ja, så jag har tänkt också. Att det blir så väldigt många här eftersom att föräldrarna bör stanna också när de är små. Nästan så man måste hyra någon lokal i så fall :-D
    Jo, fem år kanske är lagom. Jobbigt bara om hon blir besviken. Men vi har aldrig lovat henne något kompis-kalas, vet inte var hon fått det ifrån.

    SvaraRadera
  3. Vi brukar ha en korvgrillning för barn och deras föräldrar vid någon lekplats.

    SvaraRadera
  4. Ja, det var också en bra idé!

    SvaraRadera