söndag 25 oktober 2009

Inte förtjust i vintertid...


Vilma är fruktansvärt trött och klockan är bara tjugo i sex. Hur ska detta gå? Och så har hon bara sovit en gång idag. Ska se om det kan göra nätterna bättre. I natt vaknade hon 11 gånger... Alva är också väldigt trött och bryter ihop för allt och inget.

9 kommentarer:

  1. 11gånger kan hon ju inte vakna, det är ju inte mänskligt, stackars barn och mamma. Hur många ggr sover hon på dagarna då eller hur många timmar? Du kanske får dra ner på det??? / Therese

    SvaraRadera
  2. Nej, kul är det inte. Vilma verkar inte lika påverkad av det som jag dock, jag vet inte hur hon orkar! Jag känner mig halvdöd för det mesta. Oftast vaknar hon en gång i timmen, men i natt var det oftare... Hon har sovit två gånger/dag mellan 40 min och 1½ timme per gång. Testar idag med en sovning på 1½ timme. Håller tummarna för att det ska hjälpa!

    SvaraRadera
  3. Lider med dig, vet exakt hur det är med en unge som inte fattar att man bir trött av att vakna stup i kvarten. ;)

    Synd att tassen inte funkar längre... Tror du hon är i separationsfasen?
    M började vakna mer sällan när han kom ur den. Minns inte om han var ca 11 mån då. Han sov bara en gång om dagen då också. Efter det började han bara vakna 3-5 ggr/natt. Men vad skönt det känns då. Fast det gör det inte nu. :-D

    SvaraRadera
  4. Jag ska förresten leta på den där "somna utan gråt". Kommer du ihåg att jag svamlade om att jag hade antecknat alla uppvak? Det hjälpte mig mycket för att se hur ofta han vaknade och vad jag faktiskt gjorde när han vaknade (man minns ju inte alltid alla uppvak, iaf inte om de är korta). Då kanske man kan upptäcka nåt mönster som man har utvecklat och som kanske går att förändra till det bättre. Det finns också tips om att sluta nattamning har jag för mig.

    Sen det jobbiga rådet, vara nära nära nära både dag och natt så går fasen över snabbare. Fast jag vet inte hur sant det är, för Ms faser har varit långa ändå trots samsovning och att han suttit som ett plåster på mig. :-D Sen är det ju svårare när man har 2 att ta hand om också.

    SvaraRadera
  5. Tror du förresten att kalaset gjorde henne extra "o-sovig"? M sov jätteoroligt på natten och drömde om kalaset och vaknade stup i kvarten.

    SvaraRadera
  6. Tack för tips och stöd! :-)
    Ja, det kan absolut vara separationsfasen, hoppas bara att hon kommer ur den snart. Jag måste börja anteckna som du säger, bara för att ha koll. Känns lättast att hon får amma varje gång då somnar hon fort, men det är ju så fel som det bara kan bli... Jag måste skärpa mig! Har provat samsovning igen, men hon drar iväg och försöker ta sig ur sängen, envis som en blå gris...

    Säkert kan många intryck under kalaset gjort sitt också :-) Alva var känslig så när hon var liten också. Hoppas att M hade bara bra drömmar om kalaset, men jobbigt att sova oroligt ändå.

    SvaraRadera
  7. Hinner bara svara snabbt just nu, borde sova för länge sen.;)

    I Somna utan gråt så finns det en mall att gå efter. Man kryssar bara i rutor eller skriver korta stödord så man inte behöver skriva för mkt under natten. :)

    Ja, samsovning är nog ingen hit om inte barnet är med på noterna också. :D Vi får hoppas att hon kommer ur fasen snart, som du säger.

    Jo han verkade mest ha bra drömmar. Men han väckte ju mig med allt sitt babbel också + att han skulle upp och leka eller vinka hej då också. :D

    SvaraRadera
  8. Kom på en sak till, vet inte om du läser kommentarerna så här långt ner men...

    När vi sover så samsover vi egentligen inte så att M ligger direkt bredvid mig i samma säng. Du kanske har sett hur hans säng står, med ena långsidan, som har spjälorna bortplockade, mot min säng? Då när han var i separationsfaserna så kunde jag sträcka ut handen och lägga den på magen på honom under de flesta uppvaken och han somnade om nästan direkt. Ibland låg jag och sov med handen på hans mage också. :D

    Kanske ngt att prova om du och hon inte gillar att sova så tätt? M gillade inte det... Nu i en period är han uppe i sängen däremot... ;)

    SvaraRadera
  9. Ja, jag såg hur ni hade sängen och funderade på om vi skulle göra så. Tror att långsidan går att ta bort på hennes säng. Har märkt att hon lugnar sig om man kliar ryggen på henne. Blir några matningar färre i alla fall :-D

    SvaraRadera