onsdag 4 november 2009

Treårsdagen!

Hade ställt klockan på ringning i morse för att för en gångs skull vara uppe innan Alva. Tjugo över sex gick vi in till henne och sjöng och hade med oss muffins med tre ljus i, ballonger och en hel del paket! Det var en väldigt förvånad tjej som vaknade. Men hon blev väldigt glad över sina grejer.

Våra fina tjejer!

Efter frukost hämtade vi Sofia och åkte till Busborgen, som Alva hade önskat att vi skulle göra. Jimmy jobbade så han kunde inte komma med... Det var väldigt lite folk där så vi kunde leka helt utan trängsel, toppen! Vi trodde ett tag att Alva skulle bli sjuk, hon blev så hostig och såg febrig ut ett tag, men det blev bättre. Efter många timmars lek somnade båda barnen i bilen på väg hem.

Sedan skulle jag på föräldrautbildning på kvällen så barnens farmor och Sofia kom hit. Första gången någon annan än jag eller Jimmy skulle lägga Vilma, så lite fundersam var jag, men det hade gå jättebra! Alva ville inte somna när de var här, men det trodde jag inte heller. Kan väl inte sova när det är kul folk här ju! Hon somnade fem minuter efter att de gått. Hon har haft en toppenbra födelsedag! Vilma är nog väldigt nöjd med sin dag hon med.

Jag tror att föräldrautbildningen kommer att blir bra. Intressant med diskussioner, dela erfarenheter och få lite nya tankar.

Ibland har man lust att gå och dra något gammalt över sig när man tänker på allt fel man säger till barnet emellanåt när man är för trött, stressad, irriterad... Men som det blev sagt i kväll; Stanna upp och tänk efter vad man kan göra annorlunda nästa gång och prata med barnen om vad som blev tokigt.

Det blir säkert bra.

1 kommentar:

  1. Grattis Alva igen! Bra att träffa andra föräldrar och höra deras tankar och erfarenheter. Det är sant som du säger att man kan prata med barnet efteråt om vad som blev knasigt. Kram

    SvaraRadera